IKON  IKON

IKON Nightclub

Straatsburgdok Noordkaai 3, 2060 Antwerp (BE)

map Ligging search Hotel

6/10

IKON: dé nieuwe pionier binnen de Belgische eventsector.

Er werd de voorbije weken al heel wat gespeculeerd over de toekomst van het ter ziele gegane Noxx. Na de aankondiging dat het concept werd stopgezet en dat er zou gewerkt worden aan een opvolger, gingen al snel de poppen aan het dansen. Vandaag wordt een nieuw project aan de wereld voorgesteld: IKON. IKON kondigt zich aan als een nieuw revolutionair nightlife project dat veel meer moet worden dan de zoveelste nachtclub. IKON is een eventlocatie die elk weekend weer jongeren het beste van de elektronische muziek wil voorschotelen. Geen gure nachtclub, geen ouderwetse discotheek, maar een multifunctionele event space waar er plaats moet zijn voor alles en iedereen.

IKON maakt deel uit van de Inventus Group, een recentelijk in het leven geroepen Antwerpse evenementengroep. Inventus Group maakt zich sterk één van de nieuwe grote spelers op de Belgische evenementenmarkt te worden. Nieuw valt trouwens te relativeren, aangezien de groep een heleboel bekende gezichten uit de scene zal bundelen. Nachtclubs, event spaces, business events, festivals... Inventus Group herbergt het allemaal binnen 1 structuur, hetgeen net de kracht van deze groep vormt. Naast het management van de voormalige Noxx club, omvat de IG namelijk nog een aantal andere grote spelers binnen de markt, een overzicht:
* Labyrinth Club: Het hippe Antwerpse nightlife label dat een jaar lang in de havenstad de plak zaaide met de crème de la crème van de elektronische underground scene. Het splinternieuwe Hybrid dat afgelopen week nog wereldster Jamie Jones naar de Scheldestad haalde is overigens een spin off van het überpoplaire Labyrinth. Niet onbelangrijk, initiatiefnemer bij Labyrinth Ugur Akkus is ook de sterke man achter Extrema Outdoor Belgium, het jaarlijkse zomerfestival dat vele tienduizenden dansliefhebbers naar Limburg weet te halen.
* JetSet Events: Al ruim 10 jaar is JetSet één va de meest gerenommeerde namen binnen de wereld van privé en business events in en rond Antwerpen. JetSet creëert events op maat onder leiding van Jimmy Faes, voorheen actief als manager van de Antwerpse club Industria en de latere Labyrinth Club en sinds kort ook als project manager bij Extrema Outdoor Belgium.
* H.I.M Belgium: Met events in binnen en buitenland groeide H.I.M de voorbije 18 maanden uit tot een vaste waarde binnen de LGBT-scene. Er staat H.I.M nu al een druk 2016 te wachten met events in binnen- en buitenland. Het imago van Antwerpen als gay friendly metropool is hiermee dan ook verzekerd.

IKON is de nieuwste telg binnen de Inventus Familie. Met gebundelde kracht van zowat alle bovenvermelde partners Tracht IKON een nooit eerder gezien succes na te streven. Voor IKON is diversiteit in muziek zowat dé topprioriteit. IKON breekt met het traditionele hokjesdenken binnen de elektronische dansmuziek. Van Techno tot EDM, van deephouse tot trap, letterlijk alle genres komen aan bod. Geen enkele zaterdag zal nog hetzelfde zijn. De IKON agenda wordt dan ook hét hebbeding deze herfst.

En dat is dan ook precies waar de naam “IKON” vandaan komt: het opvoeren van iconen binnen de verschillende scenes en genres. Er zullen dus wekelijks internationale kleppers op de affiche staan, afgewisseld met toonaangevende party concepten uit binnen- en buitenland. Onder meer om die reden maakt IKON zich sterk een pionier (of Icon, what’s in a name?) binnen de Belgische scene te worden, aangezien dit het eerste Belgische project is dat breekt met het klassieke clubconcept.

IKON belooft overigens haar bezoekers niet alleen muzikaal in de watten te leggen. Zo werd alvast de top van de Belgische kunst- en modewereld aangesproken om IKON net dat tikkeltje meer te geven. Ook op culinair vlak wordt er uitgepakt met het summum uit de Belgische scene onder het mom: Haute Cuisine is voor iedereen. Popup ateliers, foodcorners en workshops: IKON heeft het allemaal.

Dat IKON zich in de gebouwen van de voormalige Noxx zal huisvesten hoeft niet noodzakelijk een issue te zijn. Er wordt conceptmatig 100% gebroken met het verleden, dus enige vergelijking gaat dan ook niet op. Eerst en vooral word de minimum leeftijd opgetrokken naar 21 jaar maar in de aanpalende Skyclub blijft de huidige minimum leeftijd van 18 jaar welliswaar behouden. Het interieur van de club is het afgelopen jaar reeds volledig vernieuwd, dus grote verbouwingen dringen zich niet meteen op. Wel staat IKON erop om door middel van deco-elementen en visuele effecten de ruimte telkens opnieuw een ander gevoel mee te geven, van grauwe techno-bunker tot een groots opgezet VIP spektakel, the sky is the limit.
IKON bestrijkt 2 zalen naast de reeds bestaande Skyclub. Er zijn plannen om de komende maanden een derde zaal aan het aanbod toe te voegen, maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek.

De vuurdoop van dit gloednieuwe pareltje zal plaatsvinden op zaterdag 19 september 2015. Tijdens de openingsavond krijgt de bezoeker alvast zowel de hitmachine Claptone als onze Belgische trots Lost Frequencies voorgeschoteld. Maar ook The Crookers, Pan Pot, Don Diablo, Sunnery James & Ryan Marciano en Tchami staan de komende maanden op het programma. Ook Armand Van Helden, DJ Snake en DJ Fresh hebben al aangegeven kortelings de nieuwe Antwerpse hotspot te willen aandoen. Het belooft alvast een hete herfst te worden.

Tel

+32 3 295 54 65


www.ikonantwerp.com